Χωρίς τελετή τα βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών

 

Χωρίς τελετή θα γίνει φέτος η επίδοση των βραβείων της Ακαδημίας Αθηνών, δεδομένου ότι προγραμματισθείσα Πανηγυρική Συνεδρία της 24ης Μαρτίου ματαιώθηκε λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού.

Ακολουθούν οι τιμητικές διακρίσεις:

1. Αριστείο των Θετικών Επιστημών στον καθηγητή του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Κωνσταντίνο Γαλιώτη για την προσφορά του στους τομείς της επιστήμης και τεχνολογίας των υλικών και ιδιαίτερα για την μεγάλη του συμβολή στην βαθύτερη κατανόηση της δομής και των μηχανικών ιδιοτήτων του γραφενίου.

2. Βραβείο της Ακαδημίας, άνευ αντιστοίχου προκηρύξεως, στον κ. Κώστα Γιαβή για το βιβλίο του με τίτλο «Ιμπέριος και Μαργαρώνα (Imperios and Margarona) The Rhymed Version. Critical Edition with introduction, Commentary and Index-Glossary» (Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, Αθήνα, 2019).

3. Βραβείο της Ακαδημίας, άνευ αντιστοίχου προκηρύξεως, με χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ, στον κ. Ευθύμιο Τσιγαρίδα για το βιβλίο του «Εικόνες του Βυζαντινού Μουσείου και ναών της Καστοριάς (12ος – 16ος αιώνας)» (Βιβλιοθήκη της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας, αρ. 317, Αθήναι 2018).

 

 

Ημερομηνία: 
23/03/2020
Είδος Ανακοίνωσης: 
Δελτία Τύπου