Δελτία Τύπου

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Ακαδημίας Αθηνών και του Δήμου Αθηναίων για την ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνος και τη Λειτουργία του Διεθνούς Κοινού των Ακαδημιών.

 

Υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας για την Ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνος και τη Λειτουργία του Διεθνούς Κοινού των Ακαδημιώνμεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, διά της Υπουργού Λίνας Μενδώνη, η οποία εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Γιώργο Διδασκάλου,  της Ακαδημίας Αθηνών, διά του Προέδρου Αντωνίου Ρεγκάκου  και του Γενικού Γραμματέα της Χρήστου Ζερεφού και του Δήμου Αθηναίων, διά του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

Εισήγηση της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών με θέμα: «Προοπτικές για την Πυρηνική Ενέργεια στο Μείγμα Ηλεκτροπαραγωγής»

 

Παρατίθεται προς ενημέρωσή σας η κατωτέρω εισήγηση με θέμα «Προοπτικές για την Πυρηνική Ενέργεια στο Μείγμα Ηλεκτροπαραγωγής», η οποία συνιστά αποτέλεσμα συνεργασίας μελών της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών, έχει δε γίνει δεκτή από την πλειοψηφία της.

 

Συνέντευξη Τύπου και Παρουσίαση του Συγγράμματος «Υδροκλιματικά, Βιοκλιματικά και Γεωλογικά Χαρακτηριστικά της Περιφέρειας Πελοποννήσου»

 

Το Κέντρον Ερεύνης Φυσικής της Ατμοσφαίρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών (ΚΕΦΑΚ), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, διοργανώνει Συνέντευξη Τύπου και Παρουσίαση του συγγράμματος με τίτλο «Υδροκλιματικά, Βιοκλιματικά και Γεωλογικά Χαρακτηριστικά της Περιφέρειας Πελοποννήσου: Από το Παρελθόν στο Μέλλον», η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2022 και ώρα 13.00 στο Μέγαρο της Ακαδημίας Αθηνών (Πανεπιστημίου 28, Αθήνα).

Συνεδρία Υποδοχής του Καθηγητή Αναστάσιου Γερμενή ως αντεπιστέλλοντος μέλους της Ακαδημίας Αθηνών

 

Την Τρίτη 31 Μαΐου 2022 και ώρα 19.00 θα μεταδοθεί ζωντανά η συνεδρία υποδοχής  του κ. Αναστάσιου Γερμενή, ομότιμου Καθηγητή Ανοσολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ως αντεπιστέλλοντος μέλους της Ακαδημίας Αθηνών.

Η Ακαδημία Αθηνών εξέλεξε ως Επίτιμο Μέλος της τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Emmanuel Macron

Η Ακαδημία Αθηνών, κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της 7ης Απριλίου 2022, εξέλεξε τον κ. Emmanuel Macron, Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, ως Επίτιμο Μέλος της, για την εμπνευσμένη και ουσιαστική συμβολή του στην προώθηση και ενίσχυση της Ευρωπαϊκής ενοποίησης καθώς και για την πολύπλευρη και σημαντική υποστήριξη της Ελλάδας, αλλά και της Κύπρου.

Εγκαίνια της Έκθεσης «Ελευθερίας αφηγήσεις - η Ακαδημία Αθηνών τιμά το 1821»

Η Ακαδημία Αθηνών διοργανώνει έκθεση για την 200ή επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας, τιμώντας την εξέγερση του ελληνικού έθνους και την αυτοθυσία των Ελλήνων στα χρόνια της Επανάστασης, μαζί με τη συμβολή των Ελλήνων Διαφωτιστών στην ιδεολογική προετοιμασία του Αγώνα κατά την προεπαναστατική περίοδο.
Τα Εγκαίνια της Έκθεσης θα τελέσει ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κύριος Παναγιώτης Πικραμμένος, την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Η Ακαδημία Αθηνών εξέλεξε ως Τακτικό Μέλος της τον διεθνούς αναγνώρισης βιολονίστα και μαέστρο Λεωνίδα Καβάκο

 

Η Ακαδημία Αθηνών, κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της 17ης Μαρτίου 2022, εξέλεξε, ως Τακτικό Μέλος της, στην προκηρυχθείσα Έδρα Μουσικής στην Β’ Τάξη των Γραμμάτων και των Καλών Τεχνών, τον Λεωνίδα Καβάκο, βιολονίστα και μαέστρο διεθνούς αναγνώρισης.

«Ελευθερίας αφηγήσεις - η Ακαδημία Αθηνών τιμά το 1821»: Έκθεση στο Μέγαρο της Ακαδημίας Αθηνών

Έκθεση στο Μέγαρο της Ακαδημίας Αθηνών με τίτλο:

«Ελευθερίας αφηγήσεις - η Ακαδημία Αθηνών τιμά το 1821»

Εγκαίνια Έκθεσης: 30 Μαρτίου 2022. Διάρκεια Έκθεσης: 30/03/2022 έως 30/07/2022

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Τα Μέλη της Ακαδημίας Αθηνών καταδικάζουν την εξελισσόμενη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η οποία αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Η Ακαδημία Αθηνών εξέλεξε ως Ξένο Εταίρο της τον Καθηγητή Κλασικής Φιλολογίας κ. Bernhard Zimmermann

 

Η Ακαδημία Αθηνών, κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της 17ης Φεβρουαρίου 2022, εξέλεξε ως Ξένο Εταίρο της, τον Καθηγητή κ. Bernhard Zimmermann στον κλάδο της Κλασικής Φιλολογίας, στη B’ Τάξη των Γραμμάτων και των Καλών Τεχνών.

Σύνοψη συμπερασμάτων Ημερίδας της Ακαδημίας Αθηνών για την ενεργειακή αυτοδυναμία της Ελλάδος στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής πολιτικής για την Ενέργεια

 

Η Ακαδημία Αθηνών, την 1η Οκτωβρίου 2021, διοργάνωσε με επιτυχία την Ημερίδα με θέμα: «Ενεργειακή Αυτοδυναμία της Ελλάδος στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Πολιτικής για την Ενέργεια».