Δελτία Τύπου

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ψηφιακού αποθετηρίου Ακαδημίας Αθηνών

 

Για τεχνικούς λόγους το Αποθετήριο της Ακαδημίας Αθηνών (http://repository.academyofathens.gr) έχει τεθεί εκτός λειτουργίας.

Θα σας ενημερώσουμε όταν θα επανέλθει η δυνατότητα πρόσβασης.

 

 

Εγκατάσταση του Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών κυρίου Αντωνίου Ρεγκάκου και του Αντιπροέδρου κυρίου Μιχαήλ-Κωνσταντίνου Σταθόπουλου για το έτος 2022

 

Την Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 18.00 θα μεταδοθεί η Διαδικτυακή Συνεδρία Εγκατάστασης Νέων Αρχών της Ακαδημίας Αθηνών για το έτος 2022, και συγκεκριμένα του Προέδρου κυρίου Αντωνίου Ρεγκάκου και του Αντιπροέδρου κυρίου Μιχαήλ-Κωνσταντίνου Σταθόπουλου.

Η Ακαδημία Αθηνών εξέλεξε ως Τακτικό Μέλος της την Καθηγήτρια Δρα Αντωνία Τριχοπούλου

Η Ακαδημία Αθηνών, κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της 2ης Δεκεμβρίου 2021, εξέλεξε την Καθηγήτρια Δρα Αντωνία Τριχοπούλου, Βιοπαθολόγο-Υγιεινολόγο, ως Τακτικό Μέλος της, στην προκηρυχθείσα έδρα με τίτλο «Ιατρικές Επιστήμες: Επιδημιολογία-Δημόσια Υγεία», στην A’ Τάξη των Θετικών Επιστημών.

«Αναγέννηση του ήπατος και η "κυβερνητική" του γενετικού κώδικα»: Διαδικτυακή Εισόδιος Τελετή νέου αντεπιστέλλοντος μέλους κ. Γεώργιου Μιχαλόπουλου (23/11/2021)

Την Τρίτη 23 Νοεμβρίου και ώρα 18.00 από τον ιστότοπο της Ακαδημίας θα μεταδοθεί διαδικτυακά η τελετή Υποδοχής στην Ακαδημία Αθηνών του κ. Γεωργίου Μιχαλόπουλου, Καθηγητή Παθολογικής Ανατομικής και Εργαστηριολογίας στο Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ και Αντεπιστέλλοντος Μέλους της Ακαδημίας Αθηνών.

Η Ακαδημία Αθηνών και η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας «ύμνησαν» την Ελληνική Διασπορά.

Η Ακαδημία Αθηνών και η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών διοργάνωσαν με επιτυχία την Ημερίδα με τίτλο «Απόδημος Ελληνισμός – Η Ιστορία, το Έργο και η Προσφορά του στην Ελλάδα», η οποία ήταν αφιερωμένη στην Ελληνική Διασπορά.

Climathon Πειραιά 2021-20 & 21 Νοεμβρίου 2021-Πρωτοβουλία για την ενίσχυση των ενεργειών των δήμων και των πολιτών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής σε συνδιοργάνωση με την Ακαδημία Αθηνών.

Το Σαββατοκύριακο 20-21 Νοεμβρίου 2021, το Climathon έρχεται στον Πειραιά (Blue Lab Piraeus) και συνδιοργανώνεται από το ΕΚ Αθηνά, την Ευρωπαϊκή Κοινότητα Έρευνας και Καινοτομίας (EIT Climate-KIC Hub Greece), το Δίκτυο Λύσεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών (UN SDSN Greece), το ερευνητικό κέντρο ReSEES στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ), το ερευνητικό κέντρο LEEM στο Πανεπιστήμιο Πειραιά (ΠΑΠΕΙ), την Ακαδημία Αθηνών, το Sporos Platform, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (ACG), το Blue Lab στον Πειραιά, την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA), το Blue Generation Project και το δίκτυο ΠΡΑΞΗ. υπό την αιγίδα του Πειραιά plus και του Δήμου Πειραιά και με την υποστήριξη του Ιδρύματος Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). Χορηγοί αυτής της πρωτοβουλίας είναι ο όμιλος επιχειρήσεων ΑΠΟΨΗ, η Eunice Energy Group και το Blue Lab στον Πειραιά.

Η Ακαδημία Αθηνών εξέλεξε ως αντεπιστέλλον μέλος της τον κ. Γεώργιο Γιαννάκη Διακεκριμένο Καθηγητή Ασύρματων Τηλεπικοινωνιών και Διευθυντή του Κέντρου Ψηφιακής Τεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα των Η.Π.Α.

Η Ακαδημία Αθηνών, κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της 11ης Νοεμβρίου 2021, εξέλεξε ως αντεπιστέλλον μέλος της, στην Τάξη των Θετικών Επιστημών, από  Έλληνες επιστήμονες του εξωτερικού στον κλάδο Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, τον διακεκριμένο Καθηγητή Ασύρματων Τηλεπικοινωνιών και Διευθυντή του Κέντρου Ψηφιακής Τεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα των Η.Π.Α. κύριο Γεώργιο Γιαννάκη.

Η Ακαδημία Αθηνών εξέλεξε ως αντεπιστέλλον μέλος της τον κ. Sadis Matalon, Διακεκριμένο Καθηγητή Αναισθησιολογίας και Αντιπρόεδρο Έρευνας στο Τμήμα Αναισθησιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στο Μπέρμιγχαμ των ΗΠΑ

Η Ακαδημία Αθηνών, κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της 11ης Νοεμβρίου 2021, εξέλεξε ως αντεπιστέλλον μέλος της, στην Τάξη των Θετικών Επιστημών, από  επιστήμονες του εξωτερικού στον κλάδο της «Φυσιολογίας», τον διακεκριμένο Καθηγητή Αναισθησιολογίας και Αντιπρόεδρο Έρευνας στο Τμήμα Αναισθησιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στο Μπέρμιγχαμ των ΗΠΑ και Διευθυντή του Τομέα Μοριακής και Μεταφραστικής Βιοϊατρικής του ίδιου Τμήματος, κύριο Sadis Matalon.

Πρωτοβουλία “Addressing Climate Change Impacts on Cultural and Natural Heritage”, Εκδήλωση (Side Event) 2 Νοεμβρίου 2021, 18.00

 

Η Πρωτοβουλία της Ελληνικής Κυβέρνησης “Addressing Climate Change Impacts on Cultural and Natural Heritage”, υποστηριζόμενη από τους διεθνείς οργανισμούς UNESCO, UNFCCC και WMO, διοργανώνει εκδήλωση στο πλαίσιο της Διάσκεψης του ΟΗΕ για το Κλίμα (COP26) την 2α Νοεμβρίου 2021 στις 18:00 (ώρα Ελλάδος).

Η Ακαδημία Αθηνών εξέλεξε ως αντεπιστέλλον μέλος της τον κ. Κωνσταντίνο (Ντίνο) Αρκουμάνη στον τομέα "Ενέργεια - Μηχανική - Ναυτιλία - Περιβάλλον"

Η Ακαδημία Αθηνών, κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της 21ης Οκτωβρίου 2021, εξέλεξε ως αντεπιστέλλον μέλος της, στην Τάξη των Θετικών Επιστημών, από Έλληνες επιστήμονες του εξωτερικού στον τομέα ‘’Ενέργεια - Μηχανική - Ναυτιλία - Περιβάλλον’’,

Σεμινάριο ΚΕΕΛΓ: Αλλαγή ημερομηνίας (Pantelis Michelakis, 25/11/2021)

ΠΡΟΣΟΧΗ. Το σεμινάριο αναβλήθηκε για την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021.

Κλιματική Αλλαγή και Βιοποικιλότητα: Διασυνδέσεις και επιλογές πολιτικής. Ανακοίνωση του IAP: "Climate Change and Biodiversity: Interlinkages and policy options"

Ανακοίνωση του δικτύου IAP με τη στήριξη 82 Ακαδημιών Επιστημών και της Ακαδημίας Αθηνών

Διοργάνωση Ημερίδας με θέμα: «Ενεργειακή Αυτοδυναμία της Ελλάδος στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Πολιτικής για την Ενέργεια», Παρασκευή 1η Οκτωβρίου 2021

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

9.00 π.μ. – 4.00 μ.μ.

Μέγαρο της Ακαδημίας Αθηνών, Ανατολική Αίθουσα

Πανεπιστημίου 28, Αθήνα

 

Η Ακαδημία Αθηνών διοργανώνει Ημερίδα με θέμα: «Ενεργειακή Αυτοδυναμία της Ελλάδος στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Πολιτικής για την Ενέργεια», την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου 2021 στο Μέγαρο της Ακαδημίας Αθηνών.

Δελτίο Τύπου της EASAC - Κλιματική κρίση και κρίση Βιοποικιλότητας: 16 κρίσιμα πεδία δράσης για τη διαφύλαξη του ανθρώπινου πολιτισμού.

Παρατίθεται κατωτέρω Δελτίο Τύπου της EASAC που περιλαμβάνει δεδομένα για τη Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών στη Γλασκώβη και τη Σύνοδο για την Βιοποικιλότητα στην Κίνα αυτό το φθινόπωρο, εστιάζοντας σε 16 πεδία που απαιτούν άμεση δράση.

Μήνυμα του Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών κ. Λ. Χριστοφόρου για την εκδημία του Μίκη Θεοδωράκη

Το μήνυμα είναι διαθέσιμο μαγνητοσκοπημένο εδώ και στο κανάλι της Ακαδημίας Αθηνών στο YouTube.