Η Ακαδημία Αθηνών εξέλεξε ως αντεπιστέλλον μέλος της τον κ. Κωνσταντίνο (Ντίνο) Αρκουμάνη στον τομέα "Ενέργεια - Μηχανική - Ναυτιλία - Περιβάλλον"

 

Η Ακαδημία Αθηνών, κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της 21ης Οκτωβρίου 2021, εξέλεξε ως αντεπιστέλλον μέλος της, στην Τάξη των Θετικών Επιστημών, από Έλληνες επιστήμονες του εξωτερικού στον τομέα ‘’Ενέργεια - Μηχανική - Ναυτιλία - Περιβάλλον’’, τον πρώην καθηγητή Πανεπιστημίων Imperial College London και City, University of London, κ. Κωνσταντίνο (Ντίνο) Αρκουμάνη, με εντυπωσιακή και πλούσια ακαδημαϊκή, ερευνητική και επαγγελματική σταδιοδρομία με ιδιαίτερη προσφορά στο πεδίο της ενέργειας και κυρίως στις ενεργειακές ανάγκες της ναυτιλίας, λαμβάνοντας διεθνή αναγνώριση.

Ο εκλεγείς έχει διακριθεί για την ανάπτυξη τεχνικών με ακτίνες Laser και υπολογιστικών μοντέλων για την αυτοκινητοβιομηχανία, με στόχο τη βελτίωση της απόδοσης μηχανών βενζίνης/πετρελαίου, τη μείωση της κατανάλωσης και των καυσαερίων, ενώ τυγχάνει παγκόσμιας αναγνώρισης για τη μεγάλη του ερευνητική προσφορά στις εταιρείες μηχανών εσωτερικής καύσεως, εταιρείες συμβουλών, σε ερευνητικά ιδρύματα και οργανισμούς.

Το συγγραφικό του έργο αποτελείται από 240 εργασίες με άνω των 7.300 ετεροαναφορών (h index=46), ενώ το βιβλίο του με τίτλο “Flow and Combustion in Reciprocating Engines” (Springer-Verlag, 2008) έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα περίπου 24.000 λήψεις/ετεροαναφορές.

Επισυνάπτεται βιογραφικό του καθηγητή κ. Κ. Αρκουμάνη.

 

 



Αρχεία: 


Ημερομηνία: 
26/10/2021
Είδος Ανακοίνωσης: 
Δελτία Τύπου