Κατά τη Διαδικτυακή Πανηγυρική Συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών για τον εορτασμό της 200ής επετείου από την Εθνική Παλιγγενεσία, την Τρίτη 23 Μαρτίου 2021, παρουσία του Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών, Καθηγητή Λουκά Χριστοφόρου, ο Ακαδημαϊκός Καθηγητής Εμμανουήλ Ρούκουνας εκφώνησε πανηγυρικό λόγο με θέμα: «Η Διπλωματία στην Υπηρεσία της Πατρίδος».

Εν συνεχεία, ο Γενικός Γραμματεύς Καθηγητής Χρήστος Ζερεφός ανακοίνωσε τις εγκριθείσες από την Ολομέλεια της Ακαδημίας Αθηνών προτάσεις Ακαδημαϊκών για βράβευση του έτους 2020, οι οποίες είναι διαθέσιμες εδώ:

Πίνακας οίκοθεν τιμητικών διακρίσεων Ακαδημίας Αθηνών 2020

Τέλος, ο Γενικός Γραμματεύς ανήγγειλε την προκήρυξη του Αριστείου των Ιστορικών και Κοινωνικών Επιστημών για το έτος 2021. Το Αριστείο θα απονεμηθεί κατά την Πανηγυρική Συνεδρία του Μαρτίου 2022.

Η μαγνητοσκοπημένη Διαδικτυακή Πανηγυρική Συνεδρία είναι διαθέσιμη εδώ.

Ο Πρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας και ο Ομιλητής στην Πανηγυρική Συνεδρία

Ο Γενικός Γραμματέας κ. Χρήστος Ζερεφός, ο ομιλητής, Ακαδημαϊκός κ. Εμμανουήλ Ρούκουνας και ο Πρόεδρος κ. Λουκάς Γ. Χριστοφόρου.

Εμμανουήλ Ρούκουνας

Ο Ακαδημαϊκός κ. Εμμανουήλ Ρούκουνας