Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη σύναψη σύμβασης ανάθεσης έργου με αντικείμενο «Προσδιορισμός των αγρο-μετεωρολογικών παραμέτρων για την περιοχή της Μεσσηνίας με έμφαση στην καλλιέργεια των ελαιόδεντρων»

 

Ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου «Sustainable Approaches to Land and water Management in Mediterranean Drylands (SALAM-MED» (κωδικός έργου 200/997) που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση με επιστημονικό υπεύθυνο τον Ερευνητή Γ' Σταύρο Σολωμό, προτίθεται να προβεί στην ανάθεση έργου ως κάτωθι:

Μία (1) θέση Συνεργάτη με συγκεκριμένο αντικείμενο.

Όροι συνεργασίας:

Η σύμβαση που θα υπογραφεί με την Ακαδημία Αθηνών/Ε.Λ.Κ.Ε. θα είναι σύμβαση μίσθωσης έργου με συνολικό κόστος 19200,00 ευρώ μικτά και περιλαμβάνει την αμοιβή του Συνεργάτη και όλες τις πιθανές νόμιμες κρατήσεις υπέρ ΕΦΚΑ εργοδότη καθώς και τον αναλογούντα στις περιπτώσεις αυτές σύμφωνα με τις διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας φόρο. Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται από 01/07/2022 έως 30/06/2023 (δώδεκα μήνες).

Αντικείμενο απασχόλησης:

Το αντικείμενο της απασχόλησης αφορά στον προσδιορισμό των αγρο-μετεωρολογικών παραμέτρων για την περιοχή της Μεσσηνίας, με έμφαση στην καλλιέργεια των ελαιόδεντρων. Ειδικότερα αφορά στην ανάπτυξη αγρο-μετεωρολογικών εφαρμογών, επιλογών διαχείρισης και μεθόδων παρακολούθησης για την ανθεκτικότητα και την αποκατάσταση του εδάφους στην περιοχή της Μεσσηνίας στο πλαίσιο της μελέτης αποτελεσματικών πρακτικών διαχείρισης εδάφους και υδάτινων πόρων σε ελαιοκαλλιέργειες καθώς και τη μοντελοποίηση για την αξιολόγηση, τη βελτίωση και την επέκταση τεχνολογικών και διαχειριστικών λύσεων στον τομέα των ελαιοκαλλιεργειών.

Απαραίτητα προσόντα:

  1. Πτυχίο ΑΕΙ Θετικών Επιστημών με κατεύθυνση το Περιβάλλον
  2. Μεταπτυχιακό στις Περιβαλλοντικές Επιστήμες
  3. Άριστη γνώση αγγλικής γλώσσας

Επιθυμητά προσόντα

  1. Επιστημονικές δημοσιεύσεις ή/ και συμμετοχή σε ερευνητικά έργα σχετικά με το αντικείμενο απασχόλησης
  2. Γνώση προγραμμάτων χαρτογράφησης (π.χ. GIS)
  3. Γνώση και εμπειρία ανάλυσης ατμοσφαιρικών δεδομένων / γνώση λογισμικών ανάλυσης δεδομένων/ γνώσεις προγραμματισμού σε λογισμικά ανάλυσης δεδομένων σχετικά με το αντικείμενο του έργου
  4. Γνώση μεθόδων διαχείρισης και παρακολούθησης αποτελεσματικών πρακτικών στον τομέα των ελαιοκαλλιεργειών καθώς και στη διαχείριση υδάτων

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση με σφραγισμένο φάκελο που θα περιέχει αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα, στο οποίο θα τεκμηριώνονται τα ανωτέρω προσόντα καθώς και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο που κατά την κρίση τους θα βοηθήσει την επιτροπή επιλογής στη διαμόρφωση γνώμης για την καταλληλότητά τους.

 

Το επίσημο πλήρες κείμενο της προσκλήσεως είναι διαθέσιμο εδώ.

 

Υποβολή φακέλων κατά το διάστημα από 20/05/2022 έως και 03/06/2022

 

Ημερομηνία: 
18/05/2022
Είδος Ανακοίνωσης: 
Προκηρύξεις