Πρόσκληση υποβολής προσφοράς για απευθείας ανάθεση της προμήθειας κινητού εξοπλισμού στο πλαίσιο του προγράμματος: «Σύγχρονες Μορφές εθελοντικής, κοινωνικής αλληλεγγύης: Πραγματικότητες, δυνατότητες, προϋποθέσεις και όρια...» (200/972)

 

Πρόσκληση υποβολής προσφοράς για απευθείας ανάθεση της προμήθειας κινητού  εξοπλισμού στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος με τίτλο: «Σύγχρονες Μορφές εθελοντικής, κοινωνικής αλληλεγγύης: Πραγματικότητες, δυνατότητες, προϋποθέσεις και όρια. Η περίπτωση του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού» (κωδικός έργου 200/972).

 

Η Επιτροπή Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών έχοντας υπόψη:

  • Το Ν.4412/2016 (ΦΕΚ 147/Α/08.08.2016) «Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών (προσαρμογή στις Οδηγίες 2014/24/ΕΕ και 2014/25/ΕΕ)».
  • Το Ν. 4485/2017 (ΦΕΚ Α’ 114/4.8.2017) «Οργάνωση και λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης, ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις».
  • Το Ν. 4782/2021 (ΦΕΚ Α’ 36/9.3.2021) «Εκσυγχρονισμός, απλοποίηση και αναμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου των δημοσίων συμβάσεων» 
  • Την από 07-04-22 Aπόφαση της Επιτροπής Ερευνών με θέμα την έγκριση πρόσκλησης υποβολής προσφοράς

 

Απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την προμήθεια κινητού εξοπλισμού στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος με τίτλο: «Σύγχρονες Μορφές εθελοντικής, κοινωνικής αλληλεγγύης: Πραγματικότητες, δυνατότητες, προϋποθέσεις και όρια. Η περίπτωση του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού»

1. Γενικά στοιχεία του ερευνητικού προγράμματος με τίτλο: «Σύγχρονες Μορφές εθελοντικής, κοινωνικής αλληλεγγύης: Πραγματικότητες, δυνατότητες, προϋποθέσεις και όρια. Η περίπτωση του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού» (κωδικός έργου 200/972).».

Πρωταρχικός στόχος του έργου είναι η μελέτη των κοινωνικών, νοσηλευτικών και υγειονομικών συνθηκών των ομάδων εκείνων του πληθυσμού που μέσα στην οικονομική κρίση αναγκάστηκαν να αξιοποιήσουν το Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού.

 

2. Δικαίωμα συμμετοχής:  

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα, κοινοπραξίες φυσικών ή/και νομικών προσώπων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των κρατών-μελών της Συμφωνίας Δημοσίων Συμβάσεων (G.P.A) του Παγκοσμίου Οργανισμού Εμπορίου καθώς επίσης και των οικονομικών φορέων που προέρχονται από χώρες που έχουν υπογράψει διμερείς συμφωνίες ή συμφωνίες σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση που έχουν την καταστατικής τους έδρα και δραστηριοποιούνται στις προαναφερθείσες χώρες. Επίσης, ενώσεις φυσικών ή νομικών προσώπων με κοινή προσφορά που πληρούν τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

 

3. Προϋπολογισμός του έργου:

O συνολικός προϋπολογισμός του  εξοπλισμού του οποίου την προμήθεια θα αναλάβει ο ανάδοχος, ανέρχεται κατά ανώτατο όριο σε δύο χιλιάδες εξακόσια τριάντα επτά ευρώ και είκοσι λεπτά (2.637,20) ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. και λοιπών νόμιμων κρατήσεων.   

 

4. Προθεσμία ολοκλήρωσης της προμήθειας:

Η προμήθεια του κινητού εξοπλισμού θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο εντός δεκαπέντε ημερών από την υπογραφή της σύμβασης.

 

5. Σύνταξη προσφορών:

Οι προσφορές συντάσσονται στην Ελληνική και πρέπει να είναι δακτυλογραφημένες και να μη φέρουν ξέσματα, σβησίματα, προσθήκες ή διορθώσεις. Εάν υπάρχει στην προσφορά οποιαδήποτε διόρθωση πρέπει να είναι καθαρογραμμένη και μονογραμμένη από τον προσφέροντα.

Προσφορά γίνεται δεκτή μόνο για το σύνολο του ζητούμενου εξοπλισμού , όπως αυτός περιγράφονται στο Παράρτημα Α’. Το παρόν έργο δεν υποδιαιρείται σε τμήματα. Ανοικτές ή εναλλακτικές προσφορές. Η οικονομική προσφορά περιλαμβάνει όλες τις νόμιμες κρατήσεις καθώς και κάθε άλλη δαπάνη για την παροχή υπηρεσιών.

Η προσφορά αποστέλλεται ή κατατίθεται σε κλειστό, σφραγισμένο φάκελο από 13/04/2022 έως και 19/04/2022

 στο πρωτόκολλο της  ΜΟΝΑΔΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ TΟΥ Ε.Λ.Κ.Ε. ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Π.Δ. 432/81, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 28 , 10679, ΑΘΗΝΑ.

Στην περίπτωση της ταχυδρομικής αποστολής ο ΕΛΚΕ ουδεμία ευθύνη φέρει για τον χρόνο παραλαβής και την κατάσταση του φακέλου. Για την εμπρόθεσμη υποβολή των προσφορών λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία παράδοσης στον ΕΛΚΕ και όχι η ημερομηνία σφραγίδας του ταχυδρομείου ή παραλαβής του φακέλου από το courier.

O φάκελος προσφοράς θα πρέπει να αναγράφει εξωτερικά τα κάτωθι:

-Τα στοιχεία του αποστολέα

-Προς ΜΟΔΥ ΕΛΚΕ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 28, ΑΘΗΝΑ,

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος με τίτλο: «Σύγχρονες Μορφές εθελοντικής, κοινωνικής αλληλεγγύης: Πραγματικότητες, δυνατότητες, προϋποθέσεις και όρια. Η περίπτωση του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού»

 

Η προσφορά ισχύει και δεσμεύει τον οικονομικό φορέα για τρεις (3) μήνες, από την επομένη της διενέργειας της διαδικασίας ανάθεσης.

Μέσα στο φάκελο θα περιλαμβάνονται δύο (2) αντίτυπα, το ένα εκ των οποίων θα φέρει την ένδειξη «ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ» και το δεύτερο την ένδειξη «ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ». Η διάρθρωση της προσφοράς θα είναι η εξής:

Α) Δικαιολογητικά (σε ξεχωριστό σφραγισμένο φάκελο με την ένδειξη «Δικαιολογητικά»)

Β) Τεχνική Προσφορά (σε ξεχωριστό σφραγισμένο φάκελο με την ένδειξη «Τεχνική προσφορά»), στην οποία περιγράφονται οι υποδομές, εγκαταστάσεις, ανθρώπινο δυναμικό, δίκτυο, πελατολόγιο, αναφορές σε αντίστοιχα έργα στο δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα που έχει αναλάβει και υλοποιήσει με επιτυχία ο υποψήφιος. Η Τεχνική Προσφορά περιλαμβάνει συμπληρωμένο τον Πίνακα Προδιαγραφών-Φύλλο συμμόρφωσης (βλ. Παράρτημα Α΄) ως προς όλες τις παραγράφους και τους όρους των τεχνικών προδιαγραφών. Ο υποψήφιος Ανάδοχος συμπληρώνει τον Πίνακα Προδιαγραφών-Φύλλο Συμμόρφωσης με την απόλυτη ευθύνη της ακρίβειας των δεδομένων.

Γ) Οικονομική προσφορά (σε ξεχωριστό σφραγισμένο φάκελο με την ένδειξη «Οικονομική προσφορά») με συμπληρωμένο τον αντίστοιχο πίνακα του Παραρτήματος Β΄ της διακήρυξης.

 

6. Αξιολόγηση προσφορών:

Η αξιολόγηση των προσφορών πραγματοποιείται σε μία (1) φάση που περιλαμβάνει τα παρακάτω επιμέρους στάδια:

1. Παραλαβή των φακέλων και αποσφράγιση προσφορών

2. ΄Ελεγχος δικαιολογητικών

3. Αποσφράγιση και έλεγχος τεχνικής προσφοράς

4. Αποσφράγιση και αξιολόγηση οικονομικής προσφοράς

5. Επιλογή Αναδόχου

Το κριτήριο για την αξιολόγηση των προσφορών είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά.

 

7.Δικαιολογητικά υποβολής προσφορών:

Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό υποχρεούνται να υποβάλλουν μαζί με την προσφορά τους τα εξής:

Α. Υπεύθυνη δήλωση της παρ. 4 του άρθρου 8 του Ν. 1599/86 με θεώρηση γνησίου υπογραφής, στην οποία ρητώς θα δηλώνεται ότι: η προσφορά συντάχθηκε σύμφωνα με τους όρους της παρούσας προκήρυξης της οποίας έλαβε γνώση και ότι αποδέχεται ανεπιφύλακτα τους όρους της, ότι δεν έχει αποκλειστεί από διαγωνισμούς τους Ελληνικού Δημοσίου και διαγωνισμούς του Δημοσίου στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή σε τρίτες χώρες, ότι παραιτείται από κάθε δικαίωμα αποζημίωσης σε περίπτωση αναβολής ή ακύρωσης του έργου για λόγους δημοσίου συμφέροντος, ότι δεν έχει καταδικαστεί για αδίκημα που αφορά την επαγγελματική του διαγωγή βάσει απόφασης που έχει ισχύ δεδικασμένου, και ότι δεν έχει διαπράξει βαρύ επαγγελματικό παράπτωμα.

Β. Υπεύθυνη δήλωση της παρ. 4 του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986 με θεώρηση γνησίου υπογραφής στην οποία:

1. Να αναγράφονται τα στοιχεία του διαγωνισμού στον οποίο συμμετέχουν.

2. Να δηλώνεται ότι μέχρι και την ημέρα υποβολής της προσφοράς τους:

-  είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμεροι

- είναι εγγεγραμμένοι στο οικείο Επιμελητήριο

 

8.Τεχνική Προσφορά:

Τα τεχνικά στοιχεία της προσφοράς τοποθετούνται επί ποινή απόρριψης σε ξεχωριστό φάκελο μέσα στον κυρίως φάκελο με την ένδειξη «Τεχνική Προσφορά». Ο φάκελος της τεχνικής προσφοράς περιλαμβάνει συμπληρωμένο τον Πίνακα Προδιαγραφών-Φύλλο συμμόρφωσης (βλ. Παράρτημα Α’) ως προς τις ελάχιστες απαιτούμενες τεχνικές προδιαγραφές.

 

9. Οικονομική Προσφορά: 

Τα οικονομικά στοιχεία της προσφοράς τοποθετούνται επί ποινή απόρριψης σε χωριστό σφραγισμένο φάκελο με την ένδειξη «Οικονομική Προσφορά» μέσα στον κυρίως φάκελο.

Η προσφερόμενη τιμή αναγράφεται αριθμητικά συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Σε περίπτωση που αναγράφεται εσφαλμένος ΦΠΑ, αυτός διορθώνεται από την υπηρεσία. Στις προσφερόμενες τιμές του αναδόχου περιλαμβάνονται και τον βαρύνουν όλες οι προβλεπόμενες νόμιμες κρατήσεις καθώς και κάθε άλλη δαπάνη, εκτός από τον αναλογούντα Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ), ο οποίος βαρύνει την Αναθέτουσα Αρχή. Οι τιμές των προσφορών δεν υπόκεινται σε μεταβολή κατά τη διάρκεια ισχύος της προσφοράς, ούτε σε περίπτωση που ζητηθεί παράταση της διάρκειας ισχύος της προσφοράς. Προσφορές που θέτουν όρο αναπροσαρμογής τιμών, κατά τη διάρκεια υλοποίησης του έργου ή σε περίπτωση παράτασής του απορρίπτονται. Προσφορές στις οποίες δεν προκύπτουν με σαφήνεια οι προσφερόμενες τιμές ή η συνολική τιμή απορρίπτονται.

 

10. Υπογραφή σύμβασης:

Ο Ανάδοχος στον οποίο κατακυρώνεται το έργο είναι υποχρεωμένος σε δέκα (10) ημέρες από την κοινοποίηση σ ’αυτόν της απόφασης κατακύρωσης να προσέλθει για την υπογραφή της σύμβασης. Σε περίπτωση που ο Ανάδοχος, παρότι κλήθηκε εγγράφως, δεν παρουσιαστεί να υπογράψει τη σύμβαση μέσα στην ταχθείσα ημερομηνία, κηρύσσεται έκπτωτος με απόφαση του αρμοδίου οργάνου. Η Αναθέτουσα Αρχή στην περίπτωση αυτή καλεί τον πρώτο επιλαχόντα για υπογραφή της σύμβασης και ακολουθείται αντίστοιχα η ίδια διαδικασία.

 

11. Πληρωμή Αναδόχου:

Η πληρωμή των παρεχόμενων υπηρεσιών θα γίνει με την προσκόμιση των νόμιμων δικαιολογητικών που προβλέπονται από τις ισχύουσες διατάξεις κατά το χρόνο πληρωμής και σε χρόνο προσδιοριζόμενο από την αναγκαία διοικητική διαδικασία για έκδοση των σχετικών χρηματικών ενταλμάτων και βάσει διαθεσιμότητας χρηματοροών από τον φορέα χρηματοδότησης της πράξης. Η Αναθέτουσα Αρχή δεν θα προχωρεί σε καμία πληρωμή παραδοτέου εάν το παραδοτέο δεν έχει δοθεί από τον Ανάδοχο και δεν έχει παραληφθεί από την Αναθέτουσα Αρχή σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στην προκήρυξη και στην εν λόγω σύμβαση. Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο διακοπεί η προβλεπόμενη για το έργο χρηματοδότηση, η Αναθέτουσα Αρχή διατηρεί το δικαίωμα διακοπής της εν λόγω σύμβασης αζημίως υπέρ αυτής. Στην περίπτωση αυτή, μοναδική υποχρέωση της Αναθέτουσας Αρχής προς τον Ανάδοχο θα είναι η εξόφληση των ειδών που θα έχουν παραληφθεί μέχρι και την ημερομηνία διακοπής της σύμβασης. Σε περίπτωση μη έγκαιρης καταβολής του τιμήματος από την Αναθέτουσα Αρχή, ο Ανάδοχος δεν δικαιούται να ζητήσει επιπρόσθετη αποζημίωση ή οποιαδήποτε υπαναχώρηση από τις συμβατικές του υποχρεώσεις. Η μονομερής διακοπή θα πραγματοποιείται με απλή έγγραφη ειδοποίηση της Αναθέτουσας Αρχής προς τον Ανάδοχο, η οποία θα αποστέλλεται το αργότερο δεκαπέντε (15) εργάσιμες ημέρες προ της σκοπούμενης ημερομηνίας απόσυρσης. Ο Ανάδοχος θα επιβαρύνεται με κάθε νόμιμη ασφαλιστική εισφορά και κράτηση υπέρ νομικών προσώπων ή άλλων οργανισμών, η οποία κατά νόμο βαρύνει τον Ανάδοχο.

 

12. Παραλαβή έργου:

Η παραλαβή του έργου θα γίνει από την Επιτροπή Παρακολούθησης και Παραλαβής Έργου που έχει ορισθεί από την Αναθέτουσα Αρχή. Η επιτροπή αυτή θα έχει την ευθύνη της παραλαβής των παραδοτέων, θα συντάσσει σχετικό πρακτικό στο οποίο θα σημειώνει τις τυχόν αποκλίσεις ή ελλείψεις και το οποίο θα υποβάλλει στα αρμόδια όργανα της Αναθέτουσας Αρχής. Ο Ανάδοχος θα είναι υποχρεωμένος να ενσωματώνει τις τυχόν παρατηρήσεις της Αναθέτουσας Αρχής επί των παραδοτέων. Η παραλαβή κάθε παραδοτέου θα πραγματοποιείται δεδομένης της καλής υλοποίησης αυτού από τον Ανάδοχο. Όλες οι παραλαβές που θα κάνει η Αναθέτουσα Αρχή τεκμαίρεται ότι γίνονται με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματός της. Σιωπηρή παραλαβή μέρους ή του συνόλου του έργου δεν είναι νοητή ούτε επιτρεπτή. Η χρήση μέρους ή του συνόλου των παραδοτέων από την Αναθέτουσα Αρχή χωρίς την εκπλήρωση όλων των προϋποθέσεων παραλαβής δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι συνιστά παραλαβή μέρους ή του συνόλου του Έργου.

 

13. Πληροφορίες:

Για σχετικές πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον κ. Ν. Καμπέρη στην ηλεκτρονική διεύθυνση: kaberis@academyofathens.gr.

 

Το επίσημο κείμενο της πρόσκλησης είναι διαθέσιμο εδώ.

 

Επισυνάπτονται τα έντυπα τεχνικών προδιαγραφών και οικονομικής προσφοράς.

 

 



Ημερομηνία: 
12/04/2022
Είδος Ανακοίνωσης: 
Προκηρύξεις