Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη σύναψη σύμβασης ανάθεσης έργου στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος «1821-2021: Λαϊκά δρώμενα, επανάσταση, επιτέλεση και μνήμη» (κωδ. 200/959)

 

Ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ σύμφωνα με απόφαση της από 28/1/22 Συνεδρίασης της Επιτροπής Ερευνών της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ, στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος «1821-2021: Λαϊκά δρώμενα, επανάσταση, επιτέλεση και μνήμη» (κωδ. 200/959) που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2020 του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, με επιστημονική υπεύθυνο την κύρια ερευνήτρια του ΚΕΕΛ Ζωή Ν. Μάργαρη, προτίθεται να προβεί στην ανάθεση έργου ως κάτωθι:

Μία (1) θέση «συλλογέα-ψηφιοποιητή-μεταγραφέα λαογραφικού υλικού», με συγκεκριμένο αντικείμενο α. την συλλογή, τεκμηρίωση, ταξινόμηση, ψηφιακή και τεχνική επεξεργασία (ψηφιοποιήσεις, μεταγραφές, μοντάζ κ.λπ.) πρωτογενούς και δευτερογενούς εθνογραφικού υλικού με αντικείμενο τα λαϊκά δρώμενα β. την τεκμηρίωση, ταξινόμηση, ηλεκτρονική μεταγραφή παραδοσιακών χορών που εντοπίζονται σε αυτά με τη χρήση σημειογραφικού συστήματος Laban και γ. την παραγωγή εκδόσιμου εθνογραφικού υλικού.

Αντικείμενο ενασχόλησης:

Η σύμβαση που θα υπογραφεί με την ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ/ΕΛΚΕ θα είναι σύμβαση μίσθωσης έργου με συνολικό ποσό 1.000€ ευρώ μικτά. Ως επιθυμητός χρόνος ενάρξεως της Συμβάσεως προσδιορίζεται η 1η/4/2022 και η διάρκεια της Συμβάσεως ορίζεται στους δύο μήνες.

Απαραίτητα προσόντα:

  1. Προπτυχιακός, μεταπτυχιακός ή/και διδακτορικός τίτλος σπουδών από τον οποίο να αποδεικνύεται η γνώση ελληνικού παραδοσιακού χορού
  2. Προπτυχιακός, μεταπτυχιακός ή/και διδακτορικός τίτλος σπουδών από τον οποίο να αποδεικνύονται λαογραφικές ή/και ανθρωπολογικές γνώσεις
  3. Γνώση τεκμηρίωσης, ταξινόμησης και ηλεκτρονικής μεταγραφής παραδοσιακών χορών
  4. Γνώση σημειογραφικού συστήματος Laban

Επιθυμητά προσόντα

  1. Επιστημονικά δημοσιεύματα
  2. Εμπειρία στη συλλογή και τη διαχείριση πρωτογενούς και δευτερογενούς εθνογραφικού-λαογραφικού υλικού (κατά προτίμηση με κύριο αντικείμενο τα λαϊκά δρώμενα και τον παραδοσιακό χορό)
  3. Εργασιακή εμπειρία στην ψηφιοποίηση λαογραφικού-εθνογραφικού υλικού με αντικείμενο τα λαϊκά δρώμενα και τον παραδοσιακό χορό
  4. Εργασιακή εμπειρία στην τεκμηρίωση λαογραφικού-εθνογραφικού υλικού με αντικείμενο τα λαϊκά δρώμενα και τον παραδοσιακό χορό
  5. Εργασιακή εμπειρία στην παραγωγή λαογραφικού-εθνογραφικού υλικού (κατά προτίμηση με κύριο αντικείμενο τα λαϊκά δρώμενα και τον παραδοσιακό χορό)
  6. Εργασιακή εμπειρία στην ηλεκτρονική μεταγραφή παραδοσιακών χορών και στην κατάρτιση κινησιογραμμάτων με το σύστημα Laban.

 

Επιθυμητός χρόνος έναρξης εκτέλεσης έργου:  1 Απριλίου 2022.  

Διάρκεια:  έως 2 μήνες.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση με σφραγισμένο φάκελο που θα περιέχει σε έντυπη και ψηφιακή μορφή αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα, στο οποίο θα παρουσιάζεται το έργο εκάστου υποψηφίου (σύμφωνα με τις αναφερόμενες παραμέτρους στην ακόλουθη «Βαθμολογία Κριτηρίων Θέσης»), καθώς και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο που κατά την κρίση τους θα βοηθήσει την επιτροπή επιλογής στη διαμόρφωση γνώμης για την καταλληλότητα τους.

 

Το πλήρες κείμενο της προσκλήσεως είναι διαθέσιμο εδώ.

 

 

Ημερομηνία: 
16/02/2022
Είδος Ανακοίνωσης: 
Προκηρύξεις