Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για σύναψη συμβάσεως με αντικείμενο «Το νομικό καθεστώς των ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα από τη σκοπιά του διεθνούς δικαίου»

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΨΗ ΜΙΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ  ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΡΓΟΥ

 

Ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ, σύμφωνα με την απόφαση της από 17-06-2021 Πράξης της Επιτροπής Ερευνών της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ, στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος «Το νομικό καθεστώς των ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα από τη σκοπιά του διεθνούς δικαίου» (200/958) που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2020 του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΣΑΕ 046), με επιστημονικό υπεύθυνο τον Ακαδημαϊκό κ. Ε. Ρούκουνα, προτίθεται  να προβεί στην ανάθεση έργου ως κάτωθι:

Μία (1) θέση  νέου επιστημονικού συνεργάτη με συγκεκριμένο  αντικείμενο: Ζητήματα εφαρμογής διεθνούς  δικαίου προστασίας ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα. 

Αντικείμενο ενασχόλησης:

Η σύμβαση που θα υπογραφεί με την ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ/ΕΛΚΕ θα είναι σύμβαση μίσθωσης έργου με συνολικό ποσό 5.400,00  ευρώ μικτά.

Απαραίτητα προσόντα:

  • Διδακτορικό δίπλωμα από Πανεπιστήμιο της ημεδαπής ή της αλλοδαπής στο δημόσιο διεθνές δίκαιο, με έμφαση στο διεθνές οικονομικό δίκαιο

Επιθυμητά προσόντα

  • Αποδεδειγμένη άριστη γνώση δημοσίου δικαίου δικαίου, με έμφαση στο διεθνές οικονομικό δίκαιο η οποία αποδεικνύεται από δημοσιεύσεις (μονογραφίες, κεφάλαια σε βιβλία υπό επιμέλεια και άρθρα) στην ελληνική και ξενόγλωσσα, καθώς και σε αναγνωρισμένους εκδοτικούς οίκους και σε νομικά περιοδικά της αλλοδαπής
  • Ερευνητική εμπειρία στο δημόσιο διεθνές δίκαιο, με έμφαση στο διεθνές οικονομικό δίκαιο
  • Άριστη γνώση Αγγλικής Γλώσσας
  • Διδακτική εμπειρία στο γνωστικό αντικείμενο της προστασίας των ξένων επενδύσεων.
  • Επαγγελματική εμπειρία αναφορικά με το καθεστώς πραγματοποίησης επενδύσεων στην Ελλάδα.

Επιθυμητός χρόνος έναρξης εκτέλεσης έργου:  01/08/2021 – 31/07/2022.  

Διάρκεια:  12 μήνες.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση με σφραγισμένο φάκελο που θα περιέχει αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα, στο οποίο θα παρουσιάζεται το έργο του υποψηφίου (συμμετοχές σε έρευνες, οργάνωση και διεύθυνση ερευνών, διδασκαλία, επαγγελματική εμπειρία κλπ),  αναλυτικό υπόμνημα εργασιών ή δημοσιεύσεων  καθώς και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο που κατά την κρίση τους θα βοηθήσει την επιτροπή επιλογής στη διαμόρφωση γνώμης για την καταλληλότητά τους. Η άριστη γνώση της ξένης γλώσσας αποδεικνύεται με την προσκόμιση -κατά την πρόσληψη- των απαραίτητων τίτλων σύμφωνα με το Π.Δ. 50/2001 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

 

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης είναι διαθέσιμο εδώ.

 

 

Ημερομηνία: 
28/06/2021
Είδος Ανακοίνωσης: 
Προκηρύξεις