Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για σύναψη συμβάσεως με αντικείμενο «Ανάπτυξη αλγορίθμων για τον προσδιορισμό της ορυκτολογικής σύστασης των αιωρούμενων σωματιδίων ερημικής σκόνης και των επιπτώσεων τους στην ατμόσφαιρα και το περιβάλλον»

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΨΗ ΜΙΑΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΡΓΟΥ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ:

«Ανάπτυξη αλγορίθμων για τον προσδιορισμό της ορυκτολογικής σύστασης των αιωρούμενων σωματιδίων ερημικής σκόνης και των επιπτώσεων τους στην ατμόσφαιρα και το περιβάλλον».

 

Ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ, σύμφωνα με απόφαση της από 17-06-2021 Πράξης της Επιτροπής Ερευνών της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ, στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου «Mineralogy of Dust Emissions and impacts on Environment and Health» (κωδικός έργου 200/964) που χρηματοδοτείται από τo Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας & Καινοτομίας, με επιστημονικό υπεύθυνο τον Δρ. Σταύρο Σολωμό, Ερευνητή Γ΄, προτίθεται να προβεί στην ανάθεση έργου ως κάτωθι:

Μία (1) θέση Συνεργάτη με συγκεκριμένο αντικείμενο.

Όροι συνεργασίας:

Η σύμβαση που θα υπογραφεί με την Ακαδημία Αθηνών/Ε.Λ.Κ.Ε. θα είναι σύμβαση μίσθωσης έργου με συνολικό κόστος 21.600 ευρώ μικτά και περιλαμβάνει την αμοιβή του Συνεργάτη και όλες τις πιθανές νόμιμες κρατήσεις υπέρ ΕΦΚΑ εργοδότη καθώς και τον αναλογούντα στις περιπτώσεις αυτές σύμφωνα με τις διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας φόρο. Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε δώδεκα (12) μήνες.

Αντικείμενο απασχόλησης:

Το αντικείμενο της απασχόλησης αφορά στην ανάπτυξη ατμοσφαιρικών μοντέλων για τον υπολογισμό του κύκλου ζωής της ερημικής σκόνης στην ατμόσφαιρα. Συγκεκριμένα θα αναπτυχθούν αριθμητικά μοντέλα για τον προσδιορισμό των χαρακτηριστικών των πηγών της σκόνης και της ορυκτολογικής σύστασης των αιωρούμενων σωματιδίων με τη σύζευξη δεδομένων δορυφορικής τηλεπισκόπησης. Θα μελετηθεί η μεταφορά και η εναπόθεση των σωματιδίων καθώς και η επίδραση τους στην διάδοση της ακτινοβολίας, στο σχηματισμό των νεφών, στις βιοχημικές διεργασίες των ωκεανών και στην ανθρώπινη υγεία.

Απαραίτητα προσόντα:

  1. Πτυχίο Θετικών Επιστημών
  2. Διδακτορικό δίπλωμα στη Φυσική της Ατμόσφαιρας – Μετεωρολογία σχετικό με το προς ανάθεση έργο
  3. ‘Ανω των επτά ετών ερευνητική εμπειρία στην ανάπτυξη ατμοσφαιρικών μοντέλων σχετικά με τη μελέτη των αιωρούμενων σωματιδίων ερημικής σκόνης.

Επιθυμητά προσόντα

  1. Επιστημονικές δημοσιεύσεις και συμμετοχή σε ερευνητικά έργα συναφή με το αντικείμενο της προκηρυσσόμενης θέσης
  2. Αποδεδειγμένη εμπειρία στην παρακολούθηση ερευνητικών έργων και στη συγγραφή εκθέσεων και παραδοτέων
  3. Άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας
  4. Άριστη γνώση H/Y, προγραμματισμού σε γλώσσα FORTRAN σε περιβάλλον LINUX, και άριστη γνώση λογισμικών επεξεργασίας ατμοσφαιρικών δεδομένων

 

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση με σφραγισμένο φάκελο που θα περιέχει αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα, στο οποίο θα τεκμηριώνονται τα ανωτέρω προσόντα καθώς και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο που κατά την κρίση τους θα βοηθήσει την επιτροπή επιλογής στη διαμόρφωση γνώμης για την καταλληλόλητά τους.

 

Το πλήρες κείμενο της προσκλήσεως είναι διαθέσιμο εδώ.

 

 

 

Ημερομηνία: 
24/06/2021
Είδος Ανακοίνωσης: 
Προκηρύξεις