«Carbon, Climate and Civilization», «Άνθραξ, Κλίμα και Κοινωνία»: Υποδοχή του αντεπιστέλλοντος μέλους κ. Hans Joachim Schellnhuber, 10 Δεκεμβρίου 2019

 

Κατά τη δημόσια συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών, την Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 7 μ.μ. , θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή του αντεπιστέλλοντος μέλους κ. Hans Joachim Schellnhuber, Ομότιμου Διευθυντού του Ινστιτούτου Ερευνών Κλιματολογίας του Potsdam Γερμανίας.

Το νέο μέλος θα προσφωνήσει ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Στέφανος Δ. Ήμελλος και στη συνέχεια, ο ακαδημαϊκός κ. Κωνσταντίνος Συνολάκης θα παρουσιάσει το επιστημονικό του έργο. Θα ακολουθήσει ομιλία του κ. Hans Joachim Schellnhuber με θέμα: «Carbon, Climate and Civilization», «Άνθραξ, Κλίμα και Κοινωνία».

Ακολουθεί συνοπτικό βιογραφικό σημείωμα του κ. Hans Joachim Schellnhuber.

O κ. Schellnhuber γεννήθηκε το 1950 στο Ortenburg της Γερμανίας. Από 40ετίας ερευνά χαρακτηριστικά προβλήματα που έχουν σχέση με την αλληλεπίδραση της σύστασης της ατμόσφαιρας, της θάλασσας και των βιογενών εκπομπών από τη βιόσφαιρα του πλανήτη μας. Ο καθηγητής κ. Schellnhuber έχει διακριθεί για τη μεγάλη του συμβολή στις εκτιμήσεις όχι μόνον της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή, αλλά και ως Μέλος ή Πρόεδρος σημαντικών επιστημονικών και κοινωνικών Ιδρυμάτων, όπως της Γερμανικής Ακαδημίας Leopoldina, της Academia Pontificia, της National Academy of Sciences. Επίσης, έχει διακριθεί ως μέλος του Εuropean Academies Science Advisory Council, καθώς και ως  Μέλος της Εκδοτικής Επιτροπής των περιοδικών Science Advances, Proceedings National Academy of Sciences, Climate Change και πολλών άλλων έγκριτων επιστημονικών περιοδικών.

Έχει τιμηθεί με μεγάλες διεθνείς διακρίσεις, μεταξύ αυτών από τη Βασίλισσα της Αγγλίας (Most Excellent Order of the British Empire-2004) και από τον Πρόεδρο της Γερμανίας (Order of Merit-2008). Έχει τιμηθεί με το βραβείο Blue Planet (2017) και με πολλά άλλα. Με το επιστημονικό του έργο έχει συμβάλει στην κατανόηση των μακροχρόνιων μεταβολών στην ατμόσφαιρα και έχει συμμετάσχει ως εμπειρογνώμων στις πλέον διάσημες Επιτροπές που καθόρισαν και καθορίζουν το μέλλον των Ατμοσφαιρικών Επιστημών. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Ινστιτούτου Wuppertal για το κλίμα, διαδεχθείς τον Ernst Ulrich von Weizsäcker, καθώς και Διευθυντής του διάσημου Ινστιτούτου Potsdam  στη Γερμανία και έχει διδάξει σε πολλά Πανεπιστήμια στην Ευρώπη, στην Αμερική και στην Κίνα.

Ημερομηνία: 
04/12/2019
Είδος Ανακοίνωσης: 
Δελτία Τύπου